Skip to content Skip to footer

Rivaler

Författare:Anna Godbersen

Manhattans juveler, del två
En oemotståndlig blandning av Gossip Girl och Bridgerton i New York under sekelskiftet. Manhattans juveler öppnar portarna till ett extraordinärt societetsliv där skvaller, anseende och förmögenhet är nyckeln till framgång.

I kölvattnet efter nyheten om Elizabeth Hollands bortgång vänds blickarna mot dem som lämnades kvar. Hennes yngre syster Diana får nu ensam bära ansvaret för att upprätthålla familjens anseende bland societeten. Samtidigt befinner de sig fortfarande på ruinens brant och deras enda räddning är giftermål. Diana själv kan inte låta bli att tänka på sin systers forna fästman Henry Schoonmaker, den eftertraktade ungkarlen som även intrigmakerskan Penelope Hayes har sitt sikte inställt på. Långt från Manhattans rivalitet och rykten försöker Elizabeth förhålla sig till sitt nya liv, men det förflutna är inte alltid så lätt att lämna bakom sig…

Kategori: Etikett: Product ID: 253

Beskrivning

Året är 1899 och hela societeten i Manhattan har skakats om efter den fruktansvärda nyheten om att den unga Elizabeth Holland har slukats i Hudsondsflodens strömmar. Allas blickar riktas nu mot de närmast sörjande, den yngre syster Diana, den närmaste vännen Penelope Hayes och fästmannen Henry Schoonmaker. Men verkar inte vännen lite väl oberörd av att en av stadens starkast lysande stjärnor har slocknat? Och borde inte den forna fästmannen vara utom sig av sorg? Och vem är det egentligen den yngre systern trånar efter?

Som vanligt är inte allt som de verkar bland societeten. Under ytan döljer sig både förbjuden kärlek och fasansfulla hemligheter. Sedan Elizabeths försvinnande har Penelope gjort allt i sin väg för att klättra i hierarkin. Hon är fast besluten om att sätta tänderna i den försvunna vännens fästman, den rike och charmige Henry.

Men vad Penelope inte vet är att Henrys hjärta tillhör någon annan. Innan Elizabeth försvann hade han inlett ett hemligt förhållande med hennes syster Diana. Vad skulle egentligen societeten säga om de fick reda på att den sörjande fästmannen redan gått vidare, från sin försvunna brud till lillasystern? Det unga paret måste vara försiktiga så att deras hemlighet inte uppdagas av fel person.

Det tidigare hembiträdet till familjen Holland, Lina Broud, är kanske den som vet mest om den ansedda familjen. Eftersom många vill ta Elizabeths roll på Manhattan, ser Lina till att utnyttja situationen till sin egen fördel. Hemligheterna är kanske värda att sälja till högstbjudande? Och kanske kan hon på köpet själv klättra i societeten …

Ytterligare information

Format

Audio, e-bok

Översättare

Torun Lidfeldt Bager

Serie

Manhattans juveler, del 2

Du kanske också gillar …