Skip to content Skip to footer

Karat förlag släppte sin första titel i mars 2023. Karat ger ut välskriven skönlitteratur som du kan läsa eller lyssna på när du vill bli uppslukad av gnistrande berättelser med starka och moderna karaktärer. Här samsas romance med feelgood, nutid med dåtid, översatt med svenskskrivet. Förhoppningen är att du liksom jag känner att våra böcker berör och väcker läslust, för min önskan är att ge er den allra bästa sortens läspraliner.

/Åsa Björck, förläggare på Karat

Karat är ett imprint i Historiska Media.

Vi på Karat

”Jag lyssnar gärna på ljudbok i långa sjok, till exempel på en dagsvandring eller hemma i soffan med stickningen. Bästa läsplatsen för tryckta böcker är en solsäng under ett parasoll på en strand med oceaner av ledig tid.”

Stina

PR & marknad

”På vintern läser jag helst framför brasan eller i bastun. Under sommarhalvåret är trädgårdens hammock allra bäst. Men det är också lyxigt att kunna lyssna på böcker under cykelturen till och från jobbet.”

Åsa

Förläggare

“Jag läser helst, och nästan alltid, hemma i fåtöljen. Men många av mina bästa läsupplevelser har jag haft när jag läst under resor. “

Klara

Redaktör

”Jag gillar att läsa när det är tyst och stilla omkring mig, men ljudet av en sprakande brasa går fint. Det är ju inte alltid man uppnår dessa förhållanden, och då är jag glad för att det finns hörlurar att strömma böcker genom.”

Maria

Digital redaktör

”Min bästa läsplats är på bussen till och från jobbet. Perfekt tillfälle att lyssna på några väl valda läspraliner.”

Anna

Försäljning

”I mitt vardagsrum har jag min favoritläsplats: en fåtölj omgiven av bokhyllor. När min katt Pompe ser mig där hoppar hon genast upp i mitt knä – hon vet att när jag sitter där så kommer jag inte resa mig upp på många timmar.”

Lisa

Förlagskoordinator