Löften

Manhattans juveler, del ett
En oemotståndlig blandning av Gossip Girl och Bridgerton i New York under sekelskiftet. Manhattans juveler öppnar portarna till ett extraordinärt societetsliv där skvaller, anseende och förmögenhet är nyckeln till framgång.

På ytan har Elizabeth Holland allt. Hon är ung, vacker och välbärgad, och förlovad med Manhattans mest eftertraktade ungkarl. Men när bröllopet står för dörren nås familjen Holland och tidningarna av ett förfärligt dödsbud. Den ljuva Elizabeth har setts drunkna i Hudsonflodens strömvirvlar. Istället för att gästa det påkostade bröllopet klär sig New Yorks societet i svart. Samtidigt sätts rykten i svang. Var det en olycka, eller finns det någon som tjänar på att få Elizabeth undanröjd?

Glamorösa klänningar, stiliga kavaljerer och överdådiga baler. Året är 1899 och societeten på Manhattan lever ett liv som andra bara kan drömma om. Men under den fina ytan döljer sig mörka hemligheter och stora skandaler.

Elizabeth Holland har allt någon skulle kunna drömma om, hon är ung, vacker och välbärgad, och förlovad med Manhattans mest eftertraktade ungkarl, Henry Shoonmaker. Tillsammans med sin syster Diana och vännen Penelope Hayes utgör hon mittpunkten för stadens societetsliv.

Men livet bakom den tjusiga fasaden är inte alltid så perfekt som det verkar. När Elizabeth och Dianas pappa gick bort fick familjen Holland reda på att de hade levt i en lögn. De är utblottade och Elisabeths giftermål med Henry är det enda som kan rädda deras anseende. Kärleken mellan de blivande makarna är dock långt ifrån blomstrade.

Henry har ett rykte som kvinnokarl och han är dessutom föremålet för Penelopes längtansfulla blickar. Han vill allt annat än binda sig till en kvinna men så småningom börjar han utveckla känslor för en viss ung fröken Holland, men det är inte för Elizabeth utan för hennes syster Diana.

Inte heller Elizabeth drömmer om Henry. Hennes hjärta tillhör Will. Men Will är inte en del av societeten, utan stalldräng hos familjen Holland. Och Elizabeth är inte den enda som drömmer om Will, det gör även familjens hembiträde Linda.

Ovetande om de två kärleksdramer Elizabeth är en del av, slits hon mellan sina känslor för Will och sina plikter inför familjen.

Bröllopet mellan Elizabeth och Henry närmar sig och hela staden ser fram emot händelsen. Bara dagar innan bröllopet skakas Manhattan emellertid av en fruktansvärd nyhet. Den blivande bruden har setts drunkna i Hudsonfloden. Det dröjer inte länge innan rykten om den fruktansvärda olyckan börjar sprida sig. Var det verkligen en olycka, eller finns det någon som tjänar på att få Elizabeth undanröjd?

Format

Audio, e-bok

Författare

Anna Godbersen

Översättare

Torun Lidfeldt Bager

Serie

Manhattans juveler, del 1

Rulla till toppen